čtvrtek 30. října 2014

Chcete lépe prodat na netu? Dbejte na fotografie.

Často projíždím eBay, Amazon, Pandawill, Gearbest, DX atd. a také české Aukro. A co mě dostává je, jak často se na Aukru někdo ani neobtěžuje přiložit k vystavenému zboží fotografii či obrázek. Přitom pro tolik lidí je to klíčové při výběru a rozhodování zda koupit či nikoliv. Proč? Protože nikomu se nechce kupovat tzv. "zajíce v pytli".

Zamyslete se nad tím sami:,,Koupili byste si raději o stovku - dvě levnější telefon (především použitý), kdyby u něj nebyly žádné, nebo jen jedna, ale velmi nekvalitní fotografie?" Já určitě ne. Raději bych si připlatil prodejci, který si dal tu práci a telefon pořádně nafotil a já si případně mohl všimnout nějakých škrábanců či otluků, které by mi vadily.

Ano, na Aukru se bohužel za více obrázků a navíc větších - kvalitnějších, platí několik haléřů až korun poplatek. Ale tato cena se Vám pokud prodáváte něco o co je zájem, jednoduše vrátí. Obzvlášť u aukcí je tento efekt velmi znát - lidé vidí na co přihazují, a nebojí se onoho zajíce v pytli. Čím více lidí přihodí, tím větší šance, že cena více vzroste. A Když prodáte něco například místo za 300Kč i třeba za 500Kč jen díky obrázkům, tak se to docela vyplatí ne ?

Přitom nafotit něco není tak namáhavé a složité. Udělat pěknou fotku dnes dokáží i velmi levné mobilní telefony. Základem je dobré světlo a vyfotit to, co by mohlo lidi podrobně zajímat. Já například občas pro lepší fotografii fotil věci na parapetu okna kvůli světlu a kvůli tomu, že v místnosti to bez blesku nešlo a na produktu byl odraz blesku...

Dbejte i na úhel. Někdy dokáže zkreslovat špatný stín či právě odlesk.

Fascinuje mě absence fotografií například u aut, kdy někdo dá k autu dvě fotografie a ostatní si asi domyslete... Pak se diví, že nikdo nepíše a nevolá a když už se někdo chytne, tak pak vyčítá jednu věc za druhou... Nebo klidně přidejte větu:"více fotografíí zašlu na vyžádání" a opravdu je zasílejte.

Pomáhá to a při případných nedokonalostech vyfiltrujete lidi, kterým by vadili. Ušetříte tak peníze a nervy jak sobě, tak potenciálnímu zájemci.

Žádné komentáře:

Okomentovat