sobota 3. ledna 2015

Oživení telefonu Tengda Z2

Po poměrně dlouhé době co telefon mám jsem si řekl, že ho zkusím přehrát. Našel jsem Star Z2 romku, nahrál a bum, telefon jen slabě svítil a nic... Ale vypadal, že na pozadí naběhl, takže jsem podezíral, že má můj telefon jiný displej než je ve Star Z2. Hledal jsem a vyzkoušel do telefonu přes SP flash tooll nahrát neskutečně mnoho ROMek, zkoušel jsem všechno co se dalo najít na Tengda/Star Z2 a pořád nic. Po půl dni, zoufalý, že můžu začít shánět nový telefon, jsem pořád brouzdal, zkoušel kombinovat i soubory ROMek ze Star Z2 a z jiných telefonů s podobnými parametry, bez úspěchu. Buď telefon nefungoval vůbec, nebo jen svítil slabě displej...


Nakonec jsem na nějakém ruském fóru našel informaci, že existují Tengdy Z2, které nemají slibovaný HD displej, ale jen 854x480... No hned jsem pochopil, že jsem i já majitelem týhle verze, protože ten displej, ačkoliv není úplně nejhorší, rozhodně jako HD nevypadal, ale neřešil jsem to, řešit reklamaci do číny se mi fakt nechtělo a telefon jinak fungoval...

A když už jsem to skoro vzdával, tak jsem na tom samém fóru našel i odkaz na software pro tuto verzi s tímto displejem. Je to spíše něčí zálohovaná ROM než čistý soft, po prvním spuštění mi nešla wi-fi a telefon byl francouzsky, ale stačí po nahrání v recovery udělat wipe data/factory settings a všechno šlape jak má.

Jinak pokud někdo experimentoval a vymazal si komplet flashku jako já, tak je ještě potřeba znovu nahrát IMEIka jinak se telefon nepřihlásí do sítě.
To lze udělat přes Mobile Uncle Tools (buď z marketu nebo nainstalovat pomocí MTKDroidTools) podle tohohle návodu z XDA:
1- Rooted MTK 6577/6575 Smartphone
2- Mobile Uncle Tools from Google play store.
3- Install it and goto Engineer Mode
4- Select Engineer mode[MTK]
5- Under Connectivity Tab go to CDS information
6- Select Radio Information
7- Select Phone1 (for the first imei)
8- at the top there is a command line which begins “AT+” just type there “AT +EGMR=1,7,”IMEI_1″ (instead of IMEI_1 put your first imei number)
9- hit send command
10- You will / may get a confirmation that "sent to mSend".
11-Now come back and select “Phone2″
12-at the top there is a command line which begins “AT+” just type there “AT +EGMR=1,10,”IMEI_2″ (instead of IMEI_2 put your second imei number)
13-Then just reboot the phone.
14-Dial ” *#06#” to Check Imei.

Odkaz na ROM: http://uloz.to/xCzusWK1/tengda-z2-rom-rar
Soubor na uložto ukazuje, že je v něm vir, ale není, je to pravděpodobně nějaká součást kódu, která se tak tváří...
Originální soubor je zde: https://yadi.sk/d/JDbSCy7qaGN2J
Další mirror: http://bit.ly/TengdaZ2ROM (Mega.co.nz)
Needrom.com link: http://www.needrom.com/download/tengda-z2-rom-backup/

Tak držím palce, ať se Vám také Tengdy podaří úspěšně oživit.

Jinak já jsem tu svou kupoval na Pandawill.com, má místo HD displeje jen 854x480 a v nastavení foťáku je max 8MPx (což je mi fuk, protože bych to tak nechal, interpolací na kvalitě fotek člověk nezíská). V balení nebylo flipové pouzdro ani náhradní baterie, ale to nebylo napsané ani v popisu balení, takže to je asi ok, i když v unboxing videích na YouTube je lidi mají.
Navíc telefon začal poslední dobou zlobit, ale spíš je to baterií - od nějakých 30% baterie se vybije za maximálně 10 minut i když jen leží na stole a svítí displej... Když se telefon automaticky vypne a nechá nějakou dobu ležet, vrátí se klidně nějakých 40%... Mám objednanou novou baterii z Aliexpresu, tak dám vědět, jestli to pomohlo, až dorazí...
Ale podle všeho je to klasická ukázka čínské schopnosti vymýšlet si parametry a ta baterie nemá v žádném případě 2680mAh, ale spíše 2000mAh nebo dokonce i méně...

AKTUALIZACE:
Nová baterie z Aliexpressu je doma a telefon už se mi nevybíjí od 30% za 5 minut a ukazatel stavu baterie se chová reálněji (žádné ubývání desítek procent v rámci desítek minut). Uvidíme za pár týdnů. Snad to bude ok. Až na tu baterii jsem s telefon byl jinak doposud poměrně dost spokojený.

Žádné komentáře:

Okomentovat